Το έργο ανταποκρίνεται πλήρως στα συμπεράσματα της στρατηγικής RIS3, σε εθνικό καθώς και σε περιφερειακό επίπεδο, καθώς και στην στοχοθεσία και τις ερευνητικές και τεχνολογικές προτεραιότητες του τομέα «Πολιτισμός-Τουρισμός-Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες» του ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗ 2014–2020. Το έργο αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο σε πολλαπλά επίπεδα καλύπτοντας διαφορετικές θεματικές περιοχές και ομάδες. Πιο συγκεκριμένα:
το έργο θα διατηρήσει υπάρχουσες θέσεις απασχόλησης, αλλά θα δημιουργήσει και νέες για την ανάπτυξη της πλατφόρμας του έργου. Αναμένεται να επωφεληθούν από αυτό νέοι ερευνητές, υποψήφιοι διδάκτορες καθώς και νέοι μεταδιδακτορικοί ερευνητές μειώνοντας τη «διαρροή εγκεφάλων» που βιώνει η Ελλάδα. Το έργο αναμένεται να συνεισφέρει σημαντικά στη δημιουργία θέσεων εργασίας αλλά και στην απασχόληση σε έναν πολύ βασικό τομέα της εγχώριας επιχειρηματικότητας που λόγω της πανδημίας έχει υποστεί πολύ μεγάλη οικονομική ζημιά και αδυνατεί να υποστηρίξει και να χρηματοδοτήσει μεγάλο αριθμό από τις μέχρι πρότινος παραδοσιακές υπηρεσίες και παροχές (επαγγελματίες του πολιτισμού και των ξεναγήσεων). Επιπλέον, το έργο δίνει την δυνατότητα σε ανθρώπους που οι συνθήκες ή η κατάσταση υγείας τους δεν επιτρέπει την επιτόπια επίσκεψη, να περιηγηθούν και να γνωρίσουν χώρους και την ιστορία τους, ενισχύοντας την κοινωνική ένταξη.
Σε επίπεδο ενίσχυσης ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, η πλατφόρμα θα αποτελέσει το πεδίο δράσης για τη δημιουργία βιώσιμων αλυσίδων αξίας γύρω από τον πολιτισμό και τον τουρισμό, αποφέροντας έτσι πολλαπλασιαστικά οφέλη τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Στόχος είναι η βιώσιμη οικονομική αναβάθμιση του τουρισμού, του πολιτισμού και των συσχετιζόμενων κλάδων, στη βάση της σημαντικής διαφοροποίησης της υλικής και άυλης πολιτιστικής περιουσίας της Περιφέρειας Αττικής και σε δεύτερο χρόνο άλλων περιοχών, σε διεθνές επίπεδο. Δίνεται έτσι η δυνατότητα αφενός της ανάδειξης μιας μοναδικής ταυτότητας για τον χώρο, και αφετέρου της ανάπτυξης ενός μοναδικού μείγματος νέων και διεθνώς ανταγωνιστικών τουριστικών προϊόντων εμπειρίας. Η πλατφόρμα είναι σε θέση να βοηθήσει τους τοπικούς φορείς να επενδύσουν στη ψηφιακή επιχειρηματικότητα και να εντοπίσουν και να αξιοποιήσουν τις οικονομικές θέσεις και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά τους με την προοπτική της έξυπνης εξειδίκευσης.
Σχετικά με τους εταίρους, ο στόχος είναι η πλατφόρμα να τύχει διεθνούς αποδοχής, ανοίγοντας το πεδίο για σημαντικά μεσοπρόθεσμα οικονομικά οφέλη αλλά και δίνοντας την ώθηση για περισσότερη εξωστρέφεια στους συμμετέχοντες. Οι συνεργαζόμενοι φορείς θα αποκτήσουν επιπλέον τεχνογνωσία στον ευρύτερο τομέα του Ψηφιακού Τουρισμού. Η τεχνογνωσία αυτή θα αποβεί χρήσιμη στις μελλοντικές επιδιώξεις τους καθώς η σχετική αγορά αναμένεται να εκτοξευτεί τα επόμενα χρόνια και στη μετά Covid εποχή. Το έργο είναι σε συμφωνία με την στρατηγική των επιχειρήσεων της Σύμπραξης οι οποίες θα αξιοποιήσουν την υπάρχουσα τεχνογνωσία τους ώστε μέσω καινοτόμων υπηρεσιών και προϊόντων να επεκταθούν σε νέες δυναμικές, κάθετες αγορές όπως η τουριστική αλλά να επεκταθούν επίσης και σε αγορές του εξωτερικού.
Το έργο αναμένεται να ωφελήσει τόσο το υφιστάμενο προσωπικό του ΕΕΦ όσο και νέους ερευνητές και υποψήφιους διδάκτορες. Η ανάπτυξη και λειτουργία της πλατφόρμας σε πραγματικές συνθήκες πέραν της φάσης του πρωτοτύπου αναμένεται να αποβεί ιδιαιτέρως χρήσιμη σε μελλοντικές δράσεις του Εργαστηρίου. Τέλος, στα πλαίσια του έργου αναμένεται να πραγματοποιηθούν δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές εγνωσμένου κύρους αλλά και παρουσιάσεις εργασιών σε συνέδρια από διδακτορικούς φοιτητές. Στις δημοσιεύσεις αυτές αλλά και στα παραδοτέα του έργου θα επιδιωχθεί η συμμετοχή προπτυχιακών φοιτητών στα πλαίσια διπλωματικών εργασιών, συμβάλλοντας έτσι στην καλλιέργεια μιας γενικότερης ερευνητικής κουλτούρας στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών όπου ανήκει το Εργαστήριο.